Elementaire oplossingen voor buitenverlichting

In steden en voorsteden verhoogt de juiste verlichting van grote of kleine straten, bruggen en openbare ruimten het gevoel van veiligheid en energiebesparing. Disano biedt oplossingen voor verlichtingsbeheer die aan de strenge eisen van buitenverlichting kunnen voldoen.

PLUG & PLAY systemen:

  • De verlichtingsarmatuur is uitgerust met een slimme LED-driver
  • Virtuele middernacht
  • Programmeerbaar dimmen over 5 tijdvensters

 

Plug & Play-systemen met geïntegreerde sensoren – virtuele middernacht

 

De virtuele middernachtberekening is gebaseerd op een mechanisme dat kan worden toegepast op openbare verlichting, en meer in het algemeen op buitenarmaturen, waarmee een vermindering van de lichtstroom kan worden geprogrammeerd, wanneer de armatuur niet voortdurend op vol vermogen hoeft te werken. Bijvoorbeeld, tijdens de centrale uren van de nacht, in gebieden waar weinig verkeer van voertuigen en voetgangers is, zal een vermindering van de lichtstroom de verlichtingsniveaus binnen de veiligheidsnormen houden en tegelijk energie besparen. Vermenigvuldig dit met honderden of zelfs duizenden straatlantaarns en de besparingen worden aanzienlijk. Dit type apparaat, toegepast op een LED-verlichtingssysteem, resulteert in aanzienlijke energiebesparingen in vergelijking met de oude technologie.

Het is vermeldenswaard dat de initiële systeeminstelling – indien nodig – gemakkelijk kan worden aangepast vanaf het bedieningspaneel. Daarom vergt het systeem niet veel inspanning of kosten voor werking en onderhoud. Op deze manier hebben stadsbestuurders de kans om hun straten, pleinen, grote en kleine buurten veiliger en leefbaarder te maken met een beperkte investering, die grotendeels wordt gecompenseerd door de energiebesparing.

 

Hoogwaardige, milieuvriendelijke technologie binnen ieders bereik – de voordelen

 

  • Lager verbruik door alleen licht te gebruiken waar en wanneer nodig
  • Geen noodzaak om het hele systeem te veranderen
  • Een vooraf ingesteld, gemakkelijk aanpasbaar mechanisme zonder werkings- en onderhoudskosten
  • Een milieuvriendelijke oplossing, die gebaseerd is op een slimme technologie die iedereen zich kan veroorloven

 

Advanced Prog (CLD PROG wiring):

 

Armaturen gemaakt om aan specifieke technologische behoeften te voldoen en standaard ontworpen om speciale functies te integreren om hoge energiebesparingen, aanpassingsmogelijkheden en veelzijdigheid van gebruik in vele toepassingen te verzekeren (bv. installatie met dimmers of noodvoeding). Deze functies zijn reeds beschikbaar op standaardproducten en moeten op verzoek worden ingeschakeld (behalve voor versies met LED COB). Deze producten vereisen geen aanpassing van het gehele systeem omdat de lamp alleen op de netvoeding hoeft te worden aangesloten geen stuurkabel en/of stuurbus nodig.
Bij bestelling met subcode -30 wordt de armatuur ingesteld op de Virtual Midnight fabrieksinstellingen.

 

Basic Prog (CLD BASIC wiring):

 

Armaturen ontwikkeld om een grote flexibiliteit in gebruik te bieden dankzij de mogelijkheid om de lichtstroomsterkte te variëren.
Bij bestelling met subcode -30 wordt de armatuur geleverd met een Virtual Midnight toestel ingesteld op fabrieksinstellingen.

 

VIRTUAL MIDNIGHT

 

Stand-alone systeem met automatische vermindering van de lichtstroom in 4 stappen
Om ’s nachts meer energie te besparen wanneer er minder mensen en voertuigen in de buurt zijn, kan een verlichtingsarmatuur worden geprogrammeerd volgens een specifiek profiel (aanpasbaar op verzoek). De armatuur vermindert haar lichtstroom via een zelflerend proces dat, afhankelijk van de vorige in- en uitschakeltijden, een hypothetische “virtuele middernacht” zal bepalen. Dit is de gemiddelde waarde tussen het moment dat de armatuur wordt ingeschakeld (zonsondergang) en uitgeschakeld (zonsopgang). De “virtuele middernacht” is het referentiepunt voor het dimmen van de verlichting volgens het gewenste profiel. Het apparaat is geïntegreerd in de LED-driver en vereist dus geen aanpassing van het systeem. Om het systeem correct te laten functioneren, moet het worden afgesteld door een apparaat dat het systeem elke dag op regelmatige basis in- en uitschakelt.

 

DOWNLOAD DE BROCHURE