Geavanceerde oplossingen voor buiten

In steden en voorsteden verhoogt de juiste verlichting van grote of kleine straten, bruggen en openbare ruimten het veiligheidsgevoel en energiebesparing. Disano biedt oplossingen voor verlichtingsbeheer die aan de strenge eisen van buitenverlichting kunnen voldoen.

 

COMPLEX-oplossingen waarvoor lichtbeheerhardware en -software nodig is:

 

De verlichtingsarmatuur is ontworpen om een NEMA/ZHAGA fitting op te monteren

  • Mogelijkheid om sensoren en afstandsbediening op een later tijdstip te installeren door gebruik te maken van de fitting van de armatuur
  • Geen extra bekabeling nodig
  • Externe installatie van de armatuur, geen EMC problemen

COMPLEX-oplossingen die hardware en software vereisen NEMA- en ZHAGA SOCKETS

 

Om de openbare verlichting centraal te bewaken en te beheren, zullen verlichtingsarmaturen steeds meer uitgerust worden met draadloze besturingen die hun integratie met het IoT mogelijk maken. Vandaag biedt de markt twee oplossingen: NEMA en ZHAGA. Beide oplossingen bieden een elektrische en mechanische verbinding tussen de stuurantenne en de verlichtingsarmatuur.

Nema aansluiting

De armaturen van Disano met subcode -40 worden geleverd met de Nema Socket om de elektrische en mechanische verbinding tussen de sensor en de verlichtingsarmatuur mogelijk te maken. De contactdoos is vervaardigd uit kunststof en wordt geleverd met een pakking om een perfecte IP-bescherming te garanderen; bovendien kan zij dankzij haar uitneembare structuur rechtstreeks op het armatuurlichaam worden ge├»nstalleerd (zonder toegang tot interne onderdelen) en zonder gebruik te maken van gereedschap, waardoor toekomstig onderhoud wordt vergemakkelijkt; op verzoek kan de afsluitdop worden ge├»nstalleerd. De Nema Socket kan worden aangepast tot 5/7 polen: 3 voor de elektrische aansluiting, en de resterende 2/4 voor het overbrengen van 1/10V of DALI signalen; hij is ook perfect geschikt voor de integratie van alle “slimme” toestellen voor verlichtingssturing op afstand.

Zhaga contactdoos

De GDisano-armaturen met subcode -0054 zijn compatibel met de Zhaga Socket die zorgt voor een elektrische en mechanische verbinding tussen de sensor en de armatuur, waardoor de complexe architectuur van straatverlichtingsinstallaties wordt vereenvoudigd en er geen behoefte meer is aan bijkomende modules en bekabeling. De Zhaga Socket bestaat uit een standaard interface tussen de contactdoos op de armatuur en de basiscomponenten en afdekking die samen de behuizing van de controlemodule vormen. De ingebouwde wrijvingsarme afdichtingen, die aan elkaar kunnen worden gekoppeld, beschermen zowel de armatuur als de module. UV-bestendige en sterke materialen completeren de kenmerken van deze betrouwbare connector.

 

DOWNLOAD DE BROCHURE