Binnenverlichting - Architechtonisch - UGR19 - No Flicker

Kantoren

Kantoorverlichting

Verlichting voor de werkplek, of algemener gezegd kantoorverlichting , is enorm belangrijk voor de ideale werkomstandigheden.

Verlichting in kantoren moet aan allerlei normen en eisen voldoen. Daarnaast moet de verlichting ook nog energiezuinig zijn om de operationele kosten zo laag mogelijk te houden. Wanneer we kijken naar ledarmaturen zijn er een aantal zaken doorslaggevend voor een tevreden klant

Een topper uit het assortiment downlights is de Compact Dark. Dit armatuur is zeer geschikt als kantoorverlichting. Lees er alles over in ons artikel Compact Dark, de groene downlight.

 

885 Compact Dark Kantoorverlichting

 

UGR en Flicker

UGR en flikkering zijn twee zeer belangrijke uitgangspunten voor de gezondheid en het welzijn van werknemers! Nieuwe verlichtingstechnologie voor kantoren, klaslokalen en werkruimtes begint met de behoeften van degenen die vele uren achter een computerscherm doorbrengen. Om deze redenen zijn de geldende normen bijgewerkt, omdat ze een goed uitgangspunt zijn voor de selectie van de veiligste en meest efficiënte verlichtingsarmaturen. De meeste recente studies hebben twee factoren benadrukt die belangrijk zijn voor het waarborgen van de kwaliteit van onze werkruimtes: verblinding en flikkering .

 

Kantoorverlichting en normen

De binnenverlichting van werkruimten moet voldoen aan de parameters die zijn vastgelegd in de norm UNI-EN 12464-1 , die de gezondheid en het visuele comfort van werknemers moet beschermen. Daartoe is een van de belangrijkste factoren om te overwegen schittering , een irritante en zelfs pijnlijke sensatie die wordt veroorzaakt door een verlichting die niet perfect is. Tegenwoordig is aandacht voor verblinding belangrijker dan ooit vanwege de aanwezigheid van zoveel computers in onze kantoren; in feite zijn de huidige normen geactualiseerd, rekening houdend met de weerkaatste schittering op computerschermen.

Kantoorverlichting en lumen

Een ander, zeer belangrijke parameter, is lumenbehoud. Deze verwijst naar de lichtstroom van de LED die na een bepaalde tijd blijft. Een ledbron met een lumenbehoud van 80% bij 50000 uur (L80B20) betekent dat de LED-bron naar verwachting het aangegeven aantal lumen voor de vermelde bedrijfsuren zal afgeven. Toch is de LED-bron slechts één van de componenten waaruit een verlichtingsinstallatie bestaat. Daarom hangt het feitelijke licht dat door een armatuur wordt uitgezonden, evenals het functioneren daarvan, ook af van andere factoren. In feite vertegenwoordigt de kwaliteit van materialen een cruciale factor voor zowel het uiterlijk, alsmede de prestaties van het verlichtingsproduct. Het is een essentieel element, vooral voor de daadwerkelijke werking ervan in de loop van de tijd. Een lange tijd!

Disano illuminazione ontwerpt en produceert een LED-paneel dat lang mee gaat en zorg draagt dat de  armatuur zijn basiskenmerken behoudt voor een zeer lange periode van continu gebruik: lumenbehoud van 80% bij 50000 uur (L80B20), perfecte kleurweergave (CRI≥80 of 90), geen verblinding (UGR <19) en gecertificeerde lage flikkering!

 

Wat is low flicker? Uitleg UGR waarden    

 

Met onze jarenlange ervaring kan Attiva ook hiervoor een goed advies op maat geven en het juiste lichtsysteem voor uw specifieke situatie aanbieden.

Naast kantoorverlichting hebben wij nog veel meer te bieden. Kom in contact met ons of ga naar onze vernieuwde online catalogus

Kantoorverlichting 916 Ibis     885 Compact Dark kantoorverlichting     Architectonische verlichting Liset 2.0      Panelen en inlegarmaturen - comfortsquare      841 Minicomfort      842 Panel