LED Downlights

LED Downlights zijn lampen die geïntegreerd zijn in het plafond. Een downlight zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig wordt verdeeld over een ruimte. Dit in tegenstelling tot een spot, waarbij een bepaald stukje belicht wordt. Een downlight zorgt er dus voor dat het licht egaal wordt verdeeld. De verdeling van het licht is dermate goed geregeld, dat zelfs de donkere hoeken worden meegenomen.

Toepassing LED Downlights

LED downlights

Downlights worden voornamelijk gebruikt in plafonds, maar worden ook toegepast in vloeren, trappen of muren. Veel gebruikte plaatsen waar de lampen worden gebruikt zijn keukens, badkamers en kantoren.

De Downlights hebben een hoge lichtopbrengst, waardoor ze vaak toegepast worden op plekken waar beperkt licht voorkomt. De verdeling van het licht zorgt voor een natuurlijk en zacht effect, waardoor ruimtes al snel een stuk groter lijken.

LED Downlights energiezuinig

 

De LED downlights gebruiken weinig wattage, terwijl de lichtopbrengst hoog is. In vergelijking van de conventionele lampen geven de LED Downlights meer licht per watt, omdat ze minder fel zijn en het licht beter verspreiden. Hierdoor gebruiken ze minder energie en leveren ze aanzienlijke besparing op de energiekosten op.

Attiva heeft een gala aan fraaie LED Downlights in haar programma

 

Neem bijvoorbeeld onze topper Compact Dark UGR<19, welke wij al voor diverse projecten hebben mogen leveren. De Compact Dark is een robuuste en hoogwaardige inbouwspot, die zorgt voor de ideale oplossing: hij past gemakkelijk in elke ruimte en garandeert maximale efficiëntie en een lange levensduur. De Compact Dark is speciaal ontworpen voor werkomgevingen. Ze kunnen worden uitgerust met lichtregel- en beheersystemen, zoals aanwezigheidsmelders en afstandsbedieningen om de energie-efficiëntie en levensduur te verhogen, waardoor energieverspilling en onnodige kosten worden voorkomen. De uitstekende kwaliteit van het LED-licht, met buitengewone kleurweergave, worden gecombineerd met de “low flicker” markering om stabiel licht met een zeer lage flikkering te garanderen.

 

885 Compact Dark kantoorverlichting LED Downlight

 

Meer weten over deze LED Downlight? Lees alles over de groene downlight Compact Dark

 

Een ander armatuur die veelal op kantoren wordt toegepast is de Office van FosnovaDe Fosnova Office is een breed toepasbare armaturenfamilie, ontworpen om hoge energiebesparing te combineren met een uitstekende lichtkwaliteit. Fosnova Office komt breed tegemoet aan diverse behoeften op het gebied van comfort (CRI 92), veiligheid en beleving. Het ontwerp van de armatuur is extreem strak en functioneel. De meeste uitvoeringen zijn UGR<19 en daardoor geschikt voor kantoortoepassingen. Gangen, kantines en foyers zijn uitstekende toepassingsgebieden voor de Fosnova Office. Leverbaar van 20W/2120lm tot 69W/6925lm. Dus altijd een passende downlight ut deze serie. De kleurweergave (CRI) toont de echtheid van kleuren onder kunstlicht. Daglicht heeft een CRI van 100 en vertegenwoordigt daarmee de hoogste score. Fosnova Office is met een CRI 92 een topper onder de kleurherkenning.

 

Office LED Downlight

 

Het Spilcentrum (SPelen, Integreren en Leren) in Eindhoven is uitgerust met de Office

LED Downlights LED Downlights LED Downlights

 

Wat kan Attiva voor u betekenen?

Dit alles is nog maar een greep uit ons brede assortiment aan LED downlights. Kijkt u rustig eens rond in onze geheel vernieuwde Online Catalogus.

Naast de LED downlights vindt u het complete programma buitenverlichting, binnenverlichting en industriële verlichting.

Uiteraard kan Attiva u ook ondersteunen met het maken van een goed lichtontwerp. Door middel van een lichtplan bieden wij u advies en ondersteuning bij al uw lichtaanvragen en adviseren wij u bij het kiezen van de beste oplossing.

Kom in contact met ons: wij helpen u graag