22 jun 2018

Lichtontwerp: véél meer dan cijfertjes alleen?

Attiva

U wil nieuwe verlichtingsarmaturen aanschaffen? Liefst LED, zeker? Dat kan! Maar hoe weet u nou welke armaturen de juiste zijn voor uw pand of terrein? Een armatuur kopen is makkelijk: leveranciers zijn er genoeg. Ook als het budget niet al te hoog is, is de keuze reuze. Vaak is het toch een hele investering en u wilt uw geld maar één keer uitgeven. Toch?
Goede verlichting is van levensbelang. Het is onderdeel van het klimaat. Het heeft een grote invloed op het gevoel van welzijn van de mens. Daar behoren uzelf en uw medewerkers ook toe. Dat merk je vooral als de verlichting níet goed is. Verblinding, vermoeidheid, concentratieverlies, verlies van productiviteit, hoofdpijn, toegenomen ziekteverzuim: het ligt allemaal op de loer. Met LED kan het écht beter, prettiger, energiezuiniger, milieuvriendelijker, enzovoort. Maar LED verlichting is een complex product dus u wilt een partner die er écht verstand heeft.

Attiva

Een goed lichtontwerp is van levensbelang. Goede voorbereiding is immers het halve werk. Goed zicht, een prettige werkomgeving en een fijne beleving willen we allemaal graag. Daartoe bestaan er allerlei normen, regels en richtlijnen. De meeste van ons kennen wel de NEN 12464-1 en -2 voor de verlichting van werkplekken binnen en buiten. Deze norm is niet verplicht, maar als u bouwt conform het Bouwbesluit is het wél verplicht. Verder heeft de NSVV allerlei aanvullende richtlijnen opgesteld waarvan het zeer lonend is deze in acht te nemen. En als u bouwt volgens een duurzaamheidslabel zoals BREEAM luistert het écht heel nauw. Immers, u wil na afloop van de bouw wél het beoogde duurzaamheidscertificaat behalen.Lichton
Robert, Denise en Marco. Dé 3 lichtontwerpers van Attiva Lichtprojecten. Zij kennen ál deze normen, wetten en richtlijnen. En zij gebruiken het meest nauwkeurige programma dat beschikbaar is: Dialux EVO. Als zij een lichtplan voor u maken, dan doen zij dat precies volgens de randvoorwaarden die de NEN norm daaraan stelt. Daarnaast worden alle lichtplannen gemaakt conform de gedragscode lichtberekeningen van de NSVV. En Marco, onze eigen gecertificeerde BREEAM expert, zorgt er hoogst persoonlijk voor dat de BREEAM expert op uw project in ieder geval niets te klagen heeft over het lichtontwerp.
Soms lijkt het wel alsof verlichting alleen maar over een hele hoop cijfertjes gaat. Maar dat is niet waar. Die cijfertjes zijn maar een middel: licht is beleving. Niet iedereen kan dat gemakkelijk visualiseren, maar wij helpen graag uw klant te overtuigen. Zien is geloven. En een mooie visualisatie waar iemand zijn eigen project in herkent zegt meer dan 1.000 woorden. Kijk maar eens naar wat voor lichtplannen wij voor u kunnen maken.

Attiva

Wilt u:
• een lichtontwerp dat écht voldoet aan de normen, wetten en richtlijnen?
• een verlichtingsinstallatie die aantoonbaar energiezuinig en milieuvriendelijk is?
• kunnen laten zíen dat uw opdrachtgever waar voor zijn of haar geld krijgt?

Stuur een e-mail naar Denise op d.vanrijn@attiva.nl óf naar Robert op r.magre@attiva.nl.
BREEAM project? Neem contact op met Marco op m.snelderwaard@attiva.nl of 06-53747210.
Bij Attiva Lichtprojecten is goede service nog altijd gratis en vrijblijvend.