15 jan 2018

Veiligheid en energie-efficiëntie met LED bij voedselproductie

Disano

Productiefaciliteiten waar het voedsel dat we eten wordt bereid, gekookt en verpakt, moeten voldoen aan strenge hygiënische en veiligheidsvoorschriften. Het HACCP- protocol (Hazard Analysis and Control of Critical Points) voor voedselhygiëne behandelt ook de specifieke vereisten van verlichtingssystemen. Om voedselbesmetting te voorkomen in het geval van glasbreuk, moeten verlichtingsarmaturen worden vervaardigd met onbreekbare materialen zonder het gebruik van glas. De vereisten van de IFS en BRC-normen voor verlichtingssystemen in de voedingsindustrie zijn:
• Geen gebruik van glas
• Lampen moeten bedekt zijn (ingesloten armaturen)
• Materialen moeten onbreekbaar zijn (diffuser in pc)
• Behuizingen moeten onbreekbaar en bestand zijn tegen chemicaliën

Disano
In de meest populaire reeksen Disano-industrie armaturen vinden we een groot aantal armaturen die voldoen aan de criteria van het HACCP-protocol en aan de normen die worden vereist door internationale kwaliteitscertificaten zoals de IFS (International Food Standards) en het BRC (British Retail Consortium).
Alle Disano armaturen zijn vervaardigd en ontworpen voor toepassing waar gewerkt wordt met voedselproducten en industriële omgevingen waar ontsmettingsprocessen plaatsvinden.
De vorm en materialen van Disano-producten worden zodanig ontworpen om stofophoping te voorkomen, waardoor schoonmaken en onderhoud eenvoudiger wordt.
Dankzij het uitgebreide assortiment Disano-producten is het mogelijk om de versie te kiezen die het beste past bij het type proces dat moet worden uitgevoerd, van het eenvoudig verpakken van voedsel dat een perfecte lichtkwaliteit vereist tot de meest complexe processen die potentieel gevaarlijke vluchtige stoffen kunnen genereren voor de LED-bronnen. Disano-producten hebben een IP66-classificatie om bestand te zijn tegen vocht en extreme temperatuurschommelingen.
Voor gebruik in industriële omgevingen waar bepaalde processen worden uitgevoerd, kan het armatuur worden uitgerust met een speciale polycarbonaatplaat die buitengewone weerstand biedt tegen externe chemische stoffen.
In elk geval zal het altijd nodig zijn om contact op te nemen met de aangewezen ontwerpers en het adviesbureau van Disano om de compatibiliteit van materialen met de voedselproducten die verwerkt zijn in alle industriële omgevingen waar reinigingssystemen zijn geïnstalleerd te controleren.
Onder de producten voor gebruik in de voedselindustrie, zijn er de Echo LED en Hydro LED waterdichte armaturen die zijn gebouwd met een onbreekbaar, zelfdovend en polycarbonaat behuizing en diffuser. Deze hypermoderne verlichtingsproducten bieden de beste LED-prestaties op het gebied van energiebesparing, lichtrendement en lange levensduur van de armaturen.
Disano levert ook een product gemaakt in roestvrij staal ( Forma LED ) met een versie met een diffuser van polycarbonaat die kan worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie.
Andere hoogwaardige producten voor de industriële verlichtingssector zijn Astro LED en Saturno LED met versies met transparant, V2 zelfdovend, UV-gestabiliseerd polycarbonaat. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen en vermogens, en bieden de beste oplossing voor elke ruimte, zelfs hangend aan hoge plafonds.
Op verzoek kunnen al deze producten worden geleverd met speciale polycarbonaatplaten om bestand te zijn tegen organische corrosie (voedsel) en kunstmatige corrosie (chemische aanval).

Disano
De verlichtingsarmaturen van Disano verhogen niet alleen de energie-efficiëntie, maar ook de kwaliteit van de lichtuitvoer en de kleurweergave om werknemers te helpen kleuren op een meer accurate manier te onderscheiden. Dit is erg belangrijk in de voedingsmiddelenindustrie om zowel de voedselveiligheid als de productiviteit te verhogen.
Bovendien worden Disano- producten getest op belangrijke technische kenmerken om de gezondheid en het welzijn van de werknemers te garanderen. Ze zijn zelfs voorzien van een certificaat met een laag flikkeringsrisico en zijn geclassificeerd in de vrijgestelde groep omdat ze geen fotobiologische risico’s inhouden.
Een verlichtingssysteem onder het merk Disano is een garantie voor hoge kwaliteit in de voedingsindustrie en in alle productieprocessen waar hoge veiligheidsnormen en lichtkwaliteit de primaire doelstellingen zijn.