01 apr 2019

Zhaga en Disano: future proof en verrassend circulair

Disano

De vraag naar connectiviteit en slimme verlichting wordt steeds groter. Aan de andere kant verwacht de markt dat verlichtingsarmaturen op een zo milieu vriendelijk mogelijke manier geproduceerd worden.
Klaar zijn voor de toekomst en tevens onze planeet niet van zijn grondstoffen beroven zijn de wensen. Productie in Europa heeft de voorkeur en als dat dan ook nog met een zo laag mogelijke Milieu Kosten Indicator gedaan kan worden, spreken over een win-win situatie.
Disano Illuminazione leverde al meerdere buitenverlichtingsprojecten uit met een Zhaga connector. De Zhaga connector is verbonden met een specifieke LED driver waardoor het mogelijk gemaakt wordt om een sensor- en/of communicatiemodule te koppelen aan een led-armatuur. De module maakt verbinding met de LED-driver en het besturingssysteem kan sensorische inputs leveren en/of communiceren met andere armaturen in het netwerk.
Doordat Zhaga een wereldwijd geaccepteerde standaard is, zijn veel componenten compatible met de Zhaga connector. Maar wat is nu de relatie met een circulaire economie?
Onze openbare ruimte verandert en die zal in de toekomst alleen maar meer veranderen. Masten worden niet alleen meer gebruikt om een verlichtingsarmatuur aan te bevestigen en het verlichtingsarmatuur geeft niet alleen licht. Tevens willen we niet bij elke nieuwe ontwikkeling of functionaliteit een ander armatuur plaatsen. Door het toepassen van kwaliteitsarmaturen van Disano met een uitstekende lichttechniek en een Zhaga-connector, borgt u de veiligheid in de openbare ruimte en bent u flexibel om in de toekomst u Disano verlichtingsarmatuur slim te maken.
Het productieproces van Disano is erop ingericht dat alle afvalstoffen hergebruikt worden, daarnaast past Disano zoveel als mogelijk gerecyclede grondstoffen toe en vindt de volledige productie onder 1 dak in Europa plaats. Op deze manier heeft de productie van een Disano armatuur weinig impact op het milieu. Voer dit armatuur uit met een Zhaga connector en u kunt uw Disano armatuur slim maken wanneer u dat wilt middels sensoren en/of middels een telemanagement systeem dat u zelf kiest.

Disano  Nedap  Disano

  

Meer weten? Maak een afspraak met Peter Galle 0622455632, vraag info aan op verkoop@attiva.nl of bel 070-3172700

Nedap ZhagaLuminext