13 sep 2020

BIM nu beschikbaar bij Disano Groep

BIM staat voor “Building Information Modeling” en wordt door de National Institutes of Building Science gedefinieerd als de “digitale weergave van fysieke en functionele kenmerken van een object”.

Nu zijn de armaturen van Disano en Fosnova beschikbaar om te gebruiken in het ontwerpen van gebouwen met behulp van BIM software.

BIM is in werkelijkheid een ontwerpmethode voor samenwerking omdat het het mogelijk maakt om de informatie van elke fase van het ontwerp te integreren in een enkel model, inclusief alle elementen van een gebouw. Van architectonisch-, structureel-, MEP-engineering-, energieprestaties- en beheer. Om deze reden kan het op dezelfde manier worden gebruikt door fabrieksingenieurs, constructeurs, architecten, constructeurs, monteurs, testers, enz.

Daarom bevat het driedimensionale model informatie over volume en afmetingen, materialen, uiterlijk en technische kenmerken die verloren gaan tijdens communicatie met andere studio’s en computerplatforms.

 

 

De BIM-technologie biedt meerdere voordelen, zoals meer efficiëntie en productiviteit, minder fouten, minder uitvaltijd, lagere kosten, grotere interoperabiliteit, maximale informatie-uitwisseling en een nauwkeurigere en consistentere controle van het project.

Bovendien biedt een BIM-project klanten de mogelijkheid om een ​​virtuele weergave van de levenscyclus van het gebouw te hebben, zelfs nadat de ontwerpfase is voltooid. Op deze manier wordt het gemakkelijker om de veroudering van materialen te volgen en de onderhoudsplanning te verbeteren