28 dec 2017

Is er verschil tussen goedkopere- en duurdere LED panelen?

Kwaliteit van materialen als uitgangspunt voor langetermijn oplossingen

Disano

Wanneer we kijken naar ledarmaturen zijn er een aantal zaken doorslaggevend voor een tevreden klant!

Een zeer belangrijke parameter hierbij is lumenbehoud. Deze verwijst naar de lichtstroom van de LED die na een bepaalde tijd blijft. Een ledbron met een lumenbehoud van 80% bij 50000 uur (L80B20) betekent dat de LED-bron naar verwachting het aangegeven aantal lumen voor de vermelde bedrijfsuren zal afgeven. Toch is de LED-bron slechts één van de componenten waaruit een verlichtingsinstallatie bestaat. Daarom hangt het feitelijke licht dat door een armatuur wordt uitgezonden, evenals het functioneren daarvan, ook af van andere factoren.

In feite vertegenwoordigt de kwaliteit van materialen een cruciale factor voor zowel het uiterlijk, alsmede de prestaties van het verlichtingsproduct.Het is een essentieel element, vooral voor de daadwerkelijke werking ervan in de loop van de tijd. Een lange tijd!

Laten we bijvoorbeeld een bekend product nemen zoals een typisch 60 × 60 LED-paneel. De huidige markt, die gestaag groeit, ondermeer dankzij online bestellingen, wordt overspoeld met armaturen die er op het eerste gezicht prima uitzien.

Wat is het verschil tussen goedkopere LED-armaturen en de duurdere LED-armaturen? Wat moeten consumenten weten om een ??weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een LED-armatuur en, vooral, hoe kunnen ze er zeker van zijn dat het product zijn oorspronkelijke prestaties jarenlang zal behouden?

Als we kijken naar de details van hoe dit soort armaturen worden gebouwd, zien we dat er een plaat is tussen de lichtbron (LED) en de diffuser, die cruciaal is voor het garanderen van de werking van de armatuur, evenals de kwaliteit en hoeveelheid van de led welke het licht uit straalt.

In het geval van het 840-842 LED-paneel van Disano, is deze plaat gemaakt van PMMA (polymethylmethacrylaat), een polymeer dat zijn eigenschappen onveranderd op tijd behoudt en voorkomt dat de lens vergeelt. Andere soortgelijke armaturen gebruiken materialen zoals bijvoorbeeld, polystyreen (PS), Dit materiaal heeft niet dezelfde eigenschappen en kenmerken en zijn daarom tegen veel lagere kosten verkrijgbaar.

Wat is het resultaat? Een plaat in PS wordt geel na 6-8000 bedrijfsuren, waardoor zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van het uitgestraalde licht daalt, zelfs overdag wanneer de armatuur is uitgeschakeld.

Daarom, als de materialen van de armaturen niet van optimale kwaliteit  zijn, zal de gebruiker niet hetzelfde product hebben na slechts twee of drie jaar gebruik.

Disano illuminazione ontwerpt en produceert een LED-paneel dat lang mee gaat en zorg draagt dat de  armatuur zijn basiskenmerken behoudt voor een zeer lange periode van continu gebruik: lumenbehoud van 80% bij 50000 uur (L80B20), perfecte kleurweergave (CRI≥80 of 90), geen verblinding (UGR <19) en gecertificeerde lage flikkering.

Meer weten? Stuur een mail naar verkoop@attiva.nl of bel 070-3172700

Disano       Disano

 

 

Paneelarmaturen en inlegarmaturen