18 jun 2018

Disano verlicht 2 FIFA World CUP stadions

Disano

De nieuwe stadions in de steden Samara en Sarank in Rusland, gebouwd voor de FIFA World Cup 2018, worden verlicht met LED schijnwerpers vervaardigd door Disano illuminazione.
Het nieuwe verlichtingssysteem combineert de hoogwaardige  technologie  en de  ervaring van het in Milaan gevestigde bedrijf op het gebied van stadionverlichting.
Men heeft inmiddels  enkele van de belangrijkste stadions in Europa  verlicht, waaronder Camp Nou in Barcelona en nog  honderden stadions in Italië en de rest van de wereld.

Samara: de nieuwe arena die lijkt op een ruimteschip

Disano

Samara is een stad met meer dan een miljoen inwoners; Het ligt in de regio Wolga op ongeveer 1000 kilometer van Moskou en staat bekend om zijn luchtvaartindustrie. Ter gelegenheid van de FIFA World Cup 2018, heeft de stad een nieuwe arena ingewijd, ontworpen door het Duitse architectenbureau GMP-Architecten, om tot 45000 kijkers te ontvangen.
Het dak van het nieuwe stadion, genaamd de Cosmos Arena, bestaat uit een glazen en stalen koepel van ongeveer 65 meter hoog, ontworpen in de vorm van een  ruimteschip,  als een eerbetoon aan de luchtvaartindustrie in deze regio van Rusland.
In deze arena worden enkele wedstrijden van de kwalificatiewedstrijden georganiseerd, alswel één van de knock-out rondes en één van de kwartfinales van de FIFA World Cup 2018.
Het verlichtingssysteem voor het veld van de Cosmos Arena omvat  324 Forum-schijnwerpers (Disano)  in diverse bundelbreedtes. Voor de verlichting van de tribunes zijn nog eens 160 Indio schijnwerpers gebruikt
Het verlichtingssysteem voldoet aan de verlichtingseisen van de UEFA en garandeert verticale verlichtingssterkte van > 2000 lux op alle camera’s en een horizontale verlichtingssterkte van > 3500lx.

Saransk: het stadion gedrapeerd in de kleuren van de Republiek

Het andere stadion, verlicht door Disano, bevindt zich in Saransk, een industriegebied op ongeveer 600 km van Moskou, de hoofdstad van de Republiek Mordovië.
Geografisch gelegen in het oostelijke deel van Centraal-Rusland. Saransk is een stad vol geschiedenis en met sterke sporttradities. Het nieuwe stadion heeft een capaciteit van 40000 zitplaatsen en is geschilderd in wit, rood en oranje, de kleuren van de Republiek.
De arena organiseert de wedstrijden van de kwalificatiewedstrijden van Rusland 2018. Het stadion is ontworpen met een afneembare hoes om het aan te passen aan de  behoeften van de stad nadat het wereldkampioenschap voorbij is.

Disano

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn en is de verlichting op uw sportveld aan vernieuwing toe, neem dan contact op met Attiva Lichtprojecten, via onderstaande link, zodat wij gezamenlijk kunnen kijken wat bij u de mogelijkheden zijn.? Stuur een mail naar verkoop@attiva.nl of maak een afspraak met:

0653747210  Marco Snelderwaard

0622455632  Peter Galle

0613281140  Karl Gerritsma

0653747213  Frits Breekveldt

Disano

 

Schijnwerpers

Sportverlichting