10 jan 2018

Internet of Lights, de duurzame toekomst van verlichting

Disano

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Maar, elk nadeel heeft z´n voordeel. Er is daardoor veel winst te behalen. De investeringen in de juiste ledarmaturen verdient u terug. Want dankzij nieuwe technieken ligt er een enorm besparingspotentieel. Niet alleen in energie en geld, maar ook op het gebied van veiligheid en het voorkomen van lichthinder. De energiebesparingsmaatregelen in OVL gaan verder dan alleen de vervanging van lampen en armaturen.

De kreet Internet of Things (IoT) is al een tijdje hoorbaar in de markt. Maar, wat bekent dat en wat kan je er mee? Kort gezegd; het sturen van licht in de breedste vorm, gebaseerd op een interprotocol waar we allemaal bekend mee zijn.

DisanoDaarom is het interessant om erop te wijzen hoe de Europese vereniging van fabrikanten en nationale verlichtingsassociaties ( Lighting Europe ) de groeidoelstellingen van de Europese verlichtingsindustrie tegen 2025 heeft gepland. Het centrale element van verlichting is het welzijn van mensen, maar verlichting moet ook enkele functies hebben die niet kunnen worden genegeerd: energie-efficiëntie, duurzaamheid, milieubescherming en het vermogen om comfort te creëren en de productiviteit te verhogen. Ambitieuze, maar haalbare doelen. De huidige stand van de studies naar de effecten van natuurlijke en kunstmatige verlichting op menselijke activiteit heeft interessante resultaten opgeleverd die kunnen worden gecombineerd met de beschikbare technologie, met name op het gebied van LED-armaturen en lichtregeling.

Dankzij het internet kunnen dynamische armaturen effectief en efficiënt worden geprogrammeerd en beheerd. De toenemende integratie van het elektriciteitsnetwerk en internet met smart grid’s zorgt voor een beter beheersbare lichtverdeling, voorkomt verspilling en vergroot het gebruik van alternatieve energiebronnen.
Verlichting vertegenwoordigt een belangrijk deel van ons energieverbruik: dankzij het gebruik van Disano LED-armaturen en slimme netwerken en zonder de efficiëntie en effectiviteit  te verstoren, kunnen we de kosten drastisch verlagen. Een mooie toekomst is al te zien in diverse straatverlichtingstoepassingen dankzij deze zeer geavanceerde producten.

Disano

Disano illuminazione produceert een breed scala aan verlichtingsarmaturen uitgerust met slimme systemen voor de juiste aansturing en beheer van armaturen. Een van de toppers is Sella LED , een straatverlichtingsarmatuur welke kan worden uitgerust met verschillende slimme systemen.

Regelsysteem voor lichtstromen
Een elektronisch apparaat op basis van een microchip dat is ontworpen om de lichtstroom te regelen en een constante verlichting van 10 tot 100% te dimmen, met proportionele energiebesparingen. De verlichtingsarmatuur kan werken op verminderd vermogen op voorgeprogrammeerde tijdstippen.
Programmeerbaar tijdssysteem
Een apparaat dat in staat is de lichtstroom ’s nachts te verminderen zonder de noodzaak van aanvullende infrastructuur. Het apparaat kan lampen dimmen in maximaal 5 stappen. Het is in de fabriek geprogrammeerd door Disano illuminazione , waardoor de gebruiker tijdens de installatie kan worden vrijgesteld van verdere programmering. Ook bekend onder de noemer Dynadim.
Powerline-carrier (PLC) -afstandsbediening
De verlichtingsarmatuur of de lichtmast kan een controller bevatten die de bedrijfsparameters van de armatuur kan bewaken. Dit punt-naar-punt afstandsbedieningssysteem is gebaseerd op de Power Line Carrier (PLC) -technologie die de tweewegcommunicatie van digitale informatie tussen de module geïnstalleerd op de armatuur en de controller mogelijk maakt. De communicatie tussen het besturingscentrum (PC) en het punt-naar-puntsysteem vindt plaats vanaf het bord via conventionele kanalen (GSM-GPRS-LAN enz.).
Draadloze afstandsbediening
LED-bronnen zijn ook geschikt voor Wi-Fi. Er zijn diverse systemen die o.a. op Sella armaturen geïnstalleerd kunnen worden voor het betere besturen en beheren van uw Disano openbare verlichtingsarmaturen.

Benieuwd wat Disano voor uw gemeente kan betekenen?

Laat een bericht achter op onze site en laat u terugbellen door Peter Galle, OV specialist van Attiva. Of bel met 0703172700

Disano Disano Disano Disano

 

Intelligente verlichting iot