23 sep 2020

Welkom thuis!

 

Gemeenschappelijke verlichting

Een grote kostenpost voor flatgebouwen, naast de kosten die worden gemaakt voor gewoon onderhoud (zoals schoonmaak, tuinieren, afvalbeheer), is de verlichting van gemeenschappelijke ruimtes. De verlichting van gemeenschappelijke ruimtes is vaak het onderwerp van discussies tussen bewoners, en controverses met gebouwbeheerders.  De hoeveelheid energie die wordt verspild om de gemeenschappelijke ruimtes van een woongebouw te verlichten, kan verbluffend zijn. In trappenhuizen, liften, automatische poorten, intercoms, enz., kunnen de lichten die de hele dag blijven branden zo een grote  uitgavenpost vormen. Daarom levert het eenvoudig overschakelen op leds, een grote energiebesparing op. Met het juiste ontwerp van de lampvervanging kunt u tot 85% besparen op uw energierekening!

Licht alleen als dat nodig is

Er zijn veel gebieden in de gemeenschappelijke ruimtes die zelden door bewoners worden gebruikt.
Deze ruimtes bevatten meestal energiemeters, kelders, garagegangen en ruimtes met afvalbakken.
In alle geval zou het een geweldige oplossing zijn om LED-verlichtingssystemen te installeren met AANWEZIGHEIDSDETECTOREN: lichten gaan alleen aan als de sensor de aanwezigheid van iemand in de ruimte detecteert.  Na een in te stellen tijd gaat de verlichting weer vanzelf uit.

Noodzakelijk, en dimbaar

Vooral in de buitenruimtes (tuinen, looppaden, entrees) moet ’s avonds de verlichting blijven branden zodat de bewoners met een veilig gevoel thuis komen.
Maar ’s nachts, moeten buitenarmaturen hun lichtstroom kunnen dimmen om meer energie te besparen. Het programma van Disano biedt deze mogelijkheden volop.

Gebieden schoon en netjes houden

Gemeenschappelijke ruimtes worden vaak verwaarloosd, behalve voor gewone schoonmaak. Kapotte verlichting in algemene ruimtes is veel voorkomend.
Overstappen op led’s brengt weinig onderhoudskosten met zich mee. LED’s gaan langer mee, dus ze hoeven niet vaak te worden vervangen.
Door armaturen te kiezen met een hoge mate van bescherming, zullen insecten niet binnenin blijven hangen, zodat de armaturen niet vuil worden, minder gereinigd hoeven te worden en de efficiëntie voor langere tijd gegarandeerd is. Er is niets beters dan terugkomen in een fijn, gezellig huis, vooral na een lange werkdag.

 

Meer weten? Vraag info aan op verkoop@attiva.nl of bel 070-3172700

 

 

 

Download brochure Welcome Home