28 sep 2017

NedTrain zet grote stap richting duurzame bedrijfsvoering met online lichtmanagement van Disano en Nedap

 

 

Nedtrain

Disano Astro ledarmturen

NedTrain, onderdeel van de NS Groep, zet het IoT-lichtmanagementplatform van Nedap in om het volle potentieel van hun nieuwe ledverlichting te benutten en te behouden. Hiermee zet NedTrain een grote stap richting duurzame bedrijfsvoering. Besparingen die NedTrain nu realiseert kunnen ook in de toekomst gegarandeerd blijven of zelf verbeterd worden.

Het besluit om de oude verlichting van de locatie in Haarlem te vervangen door een efficiënter en duurzaam alternatief, komt voort uit de wens van NedTrain om de lichtniveaus in de werkplaats te verhogen en de energiekosten te verlagen. “Het uitgangspunt was een één op één vervanging van de conventionele armaturen door Disano Astro led-armaturen, zodat de bestaande infrastructuur niet aangepast hoefde te worden. Dit levert NedTrain al een besparing van 50 procent op. Daarnaast wilde NedTrain nog een stap zetten. De komst van een draadloos lichtmanagementsysteem voorkomt tevens verspilling en zorgt ervoor dat verlichting alleen brandt waar en wanneer dat nodig is. Dat was het moment waarop Nedap als expert op het gebied van lichtmanagement is geïntroduceerd,” aldus Arjon de Haan van De Groene Jongens energie- & installatieadviseurs.

 

Ledverlichting nog zuiniger

Naast het feit dat NedTrain nu profiteert van een sterk verbeterde lichtkwaliteit, wordt ook het verbruik van de nieuwe led-installatie sterk gereduceerd met behulp van Luxon dynamisch lichtmanagement van Nedap. Luxon zorgt ervoor dat het verlichtingssysteem volledig geautomatiseerd reageert op de beschikbare hoeveelheid daglicht en de aanwezigheid van personen in de werkplaats. Zo wordt verlichting alleen gebruikt waar en wanneer dit nodig is, waardoor NedTrain maximale besparingen behoudt en verspilling elimineert.

 

Online toegang voor toekomstige optimalisatie

Door de ingebruikname van het nieuwe verlichtingssysteem zet NedTrain een grote stap richting nog duurzamer werken. NedTrain minimaliseert het verbruik van energie, water en productie van afval momenteel al waar dat kan. Optimalisaties van het verlichtingssysteem, mogelijk gemaakt door online toegang tot en inzicht in bijvoorbeeld verbruik en prestaties van armaturen, maken dat NedTrain het energieverbruik in de toekomst nog verder kan reduceren.

Nedtrain

 

Intelligente verlichting iot