14 mrt 2021

Fosnova Liset 2.0 draagt bij aan het welzijn van de mens

Liset 2.0 – Human Centric Lighting en Tunable White

Human Centric Lighting is een concept dat een diepgaande culturele verandering vertegenwoordigt. Het is gericht op het bereiken van een gezondere en meer evenwichtige relatie met de ruimtes waarin we leven.

Onze moderne levensstijl is niet afgestemd op het ritme van de natuur. We brengen de meeste tijd binnenshuis door. Kunstmatige verlichting heeft het verschil tussen dag en nacht vrijwel opgeheven. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat licht niet alleen om te zien is. Het bepaalt ook hoe ons lichaam werkt vanuit biologisch en psychologisch oogpunt.

Human Centric Lighting

 

Liset 2.0 met HCL-techniek is één van de nieuwe producten in de 2021 catalogus van Fosnova. Het is ontworpen volgens de criteria van Human Centric Lighting, dat zich richt op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Vooral in kantoren biedt Liset 2.0 de hoogste lichtkwaliteit om de gezondheid van de werkenden te beschermen, dankzij de donkere spiegeltechniek en een zeer lage luminantie.

Liset 2.0 is een lineair en modulair verlichtingssysteem dat gemakkelijk aanpasbaar is. Het is in staat om een reeks verlichtingsoplossingen te bieden in vrijwel elke indoor omgeving. Denk bijvoorbeeld aan winkels, artistieke en culturele ruimtes, kantoren, entrees en  horecagelegenheden.

Compact, elegant en flexibel: Liset 2.0 is eenvoudig te installeren als inbouw-, plafond-, pendel- of railverlichting. Het is verkrijgbaar in versies met darklight spiegeloptiek met UGR <19, met witte of zwarte comfortoptiek en polycarbonaat opalen diffusor.

Voor projecten waarvoor een architectonisch ontwerp vereist is, is Liset 2.0 ook verkrijgbaar met zwarte of witte polycarbonaat optiek. Dat is ontspiegeld ten gunste van een groot lichtcomfort en een fraai esthetisch resultaat.

Het hele assortiment heeft de nieuwste generatie LED-bronnen met 3000K en 4000K en een kleurweergave van CRI80 en CRI90. Mede daardoor passen deze producten gemakkelijk in elk verlichtingsontwerp!

 

Met Liset 2.0 voldoet de efficiëntie van nieuwe technologieën aan de creativiteit van”Made in Italy”.

Meer informatie over de Liset 2.0 familie of over de mogelijkheden van Human Centric Lighting? Bel 0703172700 en vraag naar één van onze experts of download de brochure .

Download brochure Liseet 2.0

 

LED verlichting voor de gezondheidszorg