09 jul 2020

Kerken en Molens in Gemeente Veere

Al geruime tijd was de staat van de verlichtingsarmaturen die de 19 kerken en molens in gemeente Veere moesten aanlichten een doorn in het oog. In de aanbesteding die werd uitgeschreven om de kerken en molens in de pittoreske dorpskernen weer sfeervol te verlichten, werd een belangrijk thema mee genomen, er dient rekening gehouden te worden met het “Licht en Donker Beleid” van de gemeente Veere en daarnaast moeten de armaturen bestand zijn tegen de zoutrijke omgeving.

Na een voorselectie heeft de gemeente Veere gekozen om met de lichtspecialisten van Disano de vervanging van de verlichting verder uit te werken. Alle locaties zijn door onze lichtspecialisten bezocht en geïnventariseerd. Op basis van die informatie zijn er diverse voorstellen gemaakt. Na een aantal proefplaatsingen en verdere uitwerking van de lichtplannen heeft de gemeente de definitieve keuze gemaakt. Hierbij heeft men zo veel als mogelijk gebruik gemaakt van de reeds bestaande aansluitpunten. Ook het aantal verschillende type armaturen en uitvoeringen is beperkt gebleven, waarbij het uitgangspunt uiteraard was, de 19 kerken en molens sfeervol te verlichten zonder dat daarbij lichtvervuiling optreedt.

Omdat de dorpskernen van de gemeente Veere dicht bij of aan zee liggen zijn de gebruikte armaturen voorzien van een speciale marine coating. Hierdoor zijn de armaturen beter bestand tegen de zilte omstandigheden waar ze zijn geplaatst en wordt de levensduur verlengd.
Het eindresultaat mag er wezen, tot volle tevredenheid van de heer Johan Faasse (projectleider gemeente Veere), tevens onze dank aan Installateur Mark de Pagter.

De Disano armaturen die gebruikt zijn voor het project zijn: Rodio, Square, Cripto en Brick.

                            

 

schijnwerpers