18 aug 2021

Voldoet uw kantoor al aan energielabel C?

Per 1 januari 2023 moet vrijwel elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben.

Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

Label C

 

Energielabel C

Op dit moment voldoet ruim de helft van de kantoren nog niet aan het verplichte energielabel. Van de kantoren die verplicht zijn te voldoen aan het energielabel C, heeft pas 40% energielabel C of beter. 12% heeft energielabel D of slechter en voor 48% van de kantoren is nog geen energielabel geregistreerd. Als uw kantoor ook nog niet voldoet aan de energielabel C-verplichting, dan bent u recentelijk aangeschreven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

 

De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft de Activiteitenregeling opgesteld, waarin de mogelijke te nemen maatregelen toegelicht worden. In alle sectoren staat het opwaarderen van de verlichting hoog aangeschreven. Door het plaatsen van energiezuinige LED verlichting, al dan niet in combinatie met daglicht- en/of aanwezigheidssensoren, kunt u een enorme stap maken op weg naar Energielabel C.

Label C
Label C

Attiva Lichtprojecten kan u helpen

Niet alleen kunnen wij geschikte LED verlichting en aanstuurtechnieken leveren, wij kunnen u ook van dienst zijn met adviezen, lichtontwerpen en terugverdientijdberekeningen.

Wilt u alleen voldoen aan energielabel C? Of wilt u dat uw nieuwe LED verlichting een beleving en uitstraling heeft dat past bij uw bedrijf, met moderne functionaliteiten, eenvoudige bediening, dat écht energiezuinig en onderhoudsvriendelijk is?

En wilt u dan ook aanspraak kunnen maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA), waarmee u een besparing kunt realiseren van 11% van uw hele investering, dus aanschaf én installatiekosten?

Neem dan contact op met Attiva Lichtprojecten, wij adviseren u vrijblijvend.