Openbare verlichting

Openbare verlichting OVL

Essentieel voor comfort en veiligheid op straat is de openbare verlichting OVL. Naast comfort en veiligheid spelen ook duurzaamheid, levensduur, kwaliteit en design een belangrijke rol voor het maken van een keuze. Openbare verlichting is echter een verzamelnaam voor de vele toepassingsgebieden die een openbare ruimte kent. Het is veel meer dan straatverlichting, maar zorgt ook voor zicht en veiligheid voor de gebruikers van de openbare ruimtes die ’s avonds op straat zijn.

Ook parken, winkelcentra, pleinen en tunnels zijn onderdelen van de openbare ruimte die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben en dus andere eisen stellen aan de buitenverlichting.

LED openbare verlichting ovl

De LED straatverlichting van Disano is afgestemd op de vele eisen die gesteld worden aan openbare verlichting. Een steeds belangrijker wordend element hierbij is connected verlichting, intelligente verlichting. Openbare verlichting heeft vele functies die grote invloed hebben op ons sociale en culturele leven, maar ook op economie en milieu.

Disano heeft een gala aan fraaie straatverlichting in haar programma

Neem bijvoorbeeld de Sella. De Sella is uitgevoerd met spiegeltechniek waarbij de LED’s verdiept in het armatuur zitten, waardoor er geen inkijk in de lichtbron is. De Sella geeft zodoende een prettig comfortabel lichtbeeld.

 

Selle openbare verlichting ovl

Disano Sella

 

Openbare verlichting ovl uitgevoerd met intelligente verlichting

In de gemeente Westland hebben wij met een groot vervangingsproject de straat voorzien van de Sella. Speciaal voor dit project zijn de armaturen uitgevoerd met Citytouch componenten die het mogelijk maken de armaturen te laten communiceren met een portal. Op deze manier is de gemeente Westland altijd op de hoogte van de staat van de openbare verlichting ovl.

 

 


Zoekt u een uiterst robuust en oerdegelijk armatuur, dan is de Mini Stelvio de juiste keuze. De stevige ruim bemeten koelribben zorgen voor een uitstekende koeling van de elektronica waardoor een zeer lange levensduur wordt gegarandeerd. Meer dan 13 jaar bewijst Disano Mini Stelvio zijn vooraanstaande positie in de internationale markt van functionele openbare verlichtingsarmaturen. Natuurlijk is de Mini Stelvio uit te rusten met een Zhaga connector voor smart city oplossingen.

Softwarebedrijf Infor, het vroegere Baan, heeft gekozen voor de Mini Stelvio. Het resultaat is een fantastisch voorbeeld van hoe een moderne, verlichte parkeerplaats eruit hoort te zien.

 

Mini Stelvio openbare verlichting ovl

Disano Mini Stelvio

 


Tot slot willen wij u voorstellen aan de Disano Rolle. Het design van de Disano Rolle is eigentijds en ontworpen door architect Alessandro Pedretti. Eigentijds in vormgeving en eigentijds in een uitstekend comfortabele lichtbeleving. De specifieke lichttechniek waarmee Rolle uitgevoerd wordt is uniek en zorgt voor een meer dan uitstekend visueel comfort. Wilt u de beleving van de ouderwetse compact fluorescentie lamp, dan is Rolle de meest logische keuze.

In de prachtige gemeente Veere, gelegen aan de Zeeuwse kust, hebben wij zo’n 300 extreem zuinige Led armaturen van Disano geplaatst. De gemeente heeft in dit vervangingsproject gekozen voor het Disano Rolle High Performance armatuur. Wat is hier zo bijzonder aan? High Performance is de nieuwste ontwikkeling van Disano, waarmee ten opzicht  van traditionele led-armaturen nog eens gemiddeld 40 tot 45% extra energie wordt bespaard.

 

Disano Rolle HP openbare verlichting ovl

Disano Rolle HP

 

Rekenvoorbeeld Rolle High Performance

 

 


 

Wat kan Attiva voor u betekenen op het gebied van openbare verlichting ovl

Dit alles is nog maar een greep uit ons brede assortiment aan straatverlichting. Kijkt u rustig eens rond in onze geheel vernieuwde Online catalogus!

Naast openbare verlichting vindt u het complete programma buitenverlichting, binnenverlichting en industriële verlichting.

Uiteraard kan Attiva u ook ondersteunen met het maken van een goed lichtontwerp. Door middel van een lichtplan bieden wij u advies en ondersteuning bij al uw lichtaanvragen en adviseren wij u bij het kiezen van de beste oplossing.

Kom in contact met ons: wij helpen u graag