Industrie

Attiva zet Koninklijke Vezet in nieuw licht

Koninklijke Vezet in Warmenhuizen, het grootste groenten- en fruitverwerkingsbedrijf van Europa, zet grote stappen in verduurzaming en energiebesparing. In deze wereld waarin efficiëntie en duurzaamheid onlosmakelijk verbonden zijn met productiviteit en veiligheid, speelt verlichting een cruciale rol. Ontdek hoe een samenwerking tussen Koninklijke Vezet, Technische Unie en Attiva Lichtprojecten een nieuwe standaard zet voor de industrie.

De situatie: verduurzamen en energie besparen

Koninklijke Vezet is een vooruitstrevende organisatie waar verduurzaming hoog in het vaandel staat. Bovendien worden vanuit de overheid steeds meer eisen gesteld aan de industrie op het gebied van energiebesparing. Om deze uitdagingen aan te gaan en stappen richting een duurzamer toekomst te zetten, klopte Vezet aan bij Technische Unie. Zo kwam Vezet terecht bij Iddo Schenk, Sales Engineer Energiemanagement binnen de industrie.

De uitdaging: kwaliteit en voorspelbaarheid

Het was al snel duidelijk dat Vezet door het plaatsen van nieuwe verlichting een aanzienlijke energiebesparing kon bereiken. Daarbij werden wel hoge eisen aan de verlichting gesteld. Niet alle verlichting is geschikt voor gebruik in de voedselverwerkende industrie. De kwaliteit van de verlichting moet te allen tijde de bedrijfsvoering, productiviteit en veiligheid ondersteunen. Bovendien let Vezet specifiek op de MTTF, de Mean Time To Failure. Deze maatstaf, gebruikt om de betrouwbaarheid van niet-repareerbare systemen of producten te voorspellen, is van belang om de onderhoudskosten van de verlichting zo laag mogelijk te houden.

De oplossing: techniek en expertise samen

In hun zoektocht naar de optimale oplossing besloten Vezet en Technische Unie met ons contact te zoeken. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan industriële verlichtingsarmaturen en konden Vezet dan ook prima helpen. Voor dit project viel de keuze op het Disano Forma-armatuur, dat standaard al voldoet aan de eisen voor gebruik in omgevingen waar de Hazard Analysis and Critical Control Points-systematiek van toepassing is (HACCP). Om perfect aan te sluiten bij de specifieke behoeften van Vezet, hebben we de maatvoering van de LED-armaturen aangepast zodat ze direct op de bestaande posities konden worden geïnstalleerd. Dit had een positieve impact op zowel de installatietijd als de kosten. Zo zorgden we er ook voor dat de continuïteit van de productieprocessen van Vezet niet in het geding kwam. Ons lichtontwerp voldeed daarmee aan alle vooraf gestelde eisen.

Het resultaat: meer dan alleen licht

De samenwerking tussen Koninklijke Vezet, Technische Unie en Attiva resulteerde in een verlichtingsoplossing die niet alleen voldoet aan de huidige wet- en regelgeving, maar ook de efficiëntie en kwaliteit van Vezet’s productieprocessen verhoogt. Dit project bewijst dat goede verlichting meer is dan het wegnemen van duisternis. Het kan een essentieel onderdeel zijn van de bedrijfsvoering en bijdragen aan veiligheid en productiviteit.

Meer weten?

Wil je ook jouw productieomgeving naar een hoger niveau tillen met verlichtingsoplossingen die voldoen aan de strengste eisen? Wil je wete hoe Attiva jouw project kan transformeren met een op maat gemaakte verlichtingsoplossing? Neem vandaag nog contact op. Samen maken we de wereld een stukje lichter. Mogen we je blijven inspireren? Volg dan onze LinkedIn-pagina.