School

Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE), Amsterdam

Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE) is een buurtschool die in het oostelijk deel van het centrum ligt, in de buurt van de Czaar Peterstraat.

De BOE is een openbare basisschool met meer dan 485 leerlingen, verdeeld over 21 groepen.
De naam van de school komt voort uit de geschiedenis van de buurt, namelijk de Oostelijke Eilanden, ontstaan als stadsuitbreiding in de 17e eeuw. De Oostelijke Eilanden bestaan uit Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg. De Czaar Peterbuurt wordt er ook toe gerekend, hoewel dit geen eiland is en deze buurt pas in de 19e eeuw werd aangelegd. In de laatste paar decennia is de buurt voor een groot gedeelte vernieuwd en uitgebreid.

De BOE is in 1991 opgericht door ouders in de buurt als een buurtgerichte algemene bijzondere school voor ontwikkelingsgericht onderwijs, met een eigen bestuur dat voor een deel uit ouders bestond.
Het schoolgebouw staat in de Kraijenhoffstraat tussen de woonhuizen. Aan de achterkant kijkt de school uit op de nieuwbouw van het Funen. Bij het ontwerp van het gebouw is het gebruik van natuurlijk materiaal een uitgangspunt geweest.

De BOE werkt volgens het concept van ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO).

De school valt sinds 2009 onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel (OOADA)

In het schoolgebouw is ook OBS De Bontekoe van de welzijnsorganisatie Partou voor naschoolse opvang gehuisvest.

De school is recent verbouwd waarbij er een extra verdieping op de school geplaatst is. In de nieuwe ruimte bevindt zich het nieuwe speellokaal en de kinderopvang. De ruimtes worden zuinig verlicht door Attiva Stabia Led lichtlijnen.

/ Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE)
/ Opdrachtgever: Openbaar Onderwijs aan de Amstel
 / Armatuur: Attiva Stabia Led

 

Schoolverlichting