Openbare verlichting

Extreme energiebesparing gemeente Veere met High Performance van Disano

Disano

In de prachtige gemeente Veere, gelegen aan de Zeeuwse kust, zijn begin dit jaar zo’n 300 extreem zuinige led armaturen van Disano geplaatst. De gemeente  heeft in dit vervangingsproject gekozen voor het Disano Rolle High Performance armatuur.

Wat is hier zo bijzonder aan?
High Performance is de nieuwste eigen ontwikkeling van Disano waarmee ten opzichte van “traditionele” ledarmaturen nog eens gemiddeld 40 tot 45% extra energie bespaard wordt. De warm witte kleur geeft sfeer en veiligheid in de dertien kernen van gemeente Veere en dat met een energieverbruik van zo’n 8 watt!!
Dit lage wattage is een resultaat van de zeer hoge efficiëntie van het Disano High Performance ledsysteem dat een netto lumenstroom tot 164 lumen per watt behaalt. Door onder andere het lage mA van de driver is het visuele comfort uitstekend. Met de efficiëntie van Disano High Performance wordt de CO2 uitstoot tot een minimum beperkt.
Het gegeven dat gemeente Veere aan de kust gelegen is, zorgt ervoor dat de conservering van verlichtingsarmaturen een zeer belangrijk aspect is. In het verleden heeft Disano aan gemeente Veere ook al een groot aantal armaturen geleverd en daarmee bewezen dat de afwerking van de Disano armaturen van uitstekende kwaliteit is en zodoende een prima bestand is tegen de zoute zeelucht.

Disano High Performance heeft verschillende lensconfiguraties, kleurtemperaturen en is verkrijgbaar in de armaturen Rolle, Stelvio en Mini Stelvio.

Download Rekenvoorbeeld Rolle High Performance

Wilt u weten hoeveel High Performance u oplevert? Vraag uw project aan via verkoop@attiva.nl of bel 0703172700

Ook de Polar werd in dit project toegepast. Dit armatuur valt buiten de High Performance range van Disano.

Disano Straatverlichting Sella 2      Disano Paaltoparmatuur Polar

 

Openbare verlichting ovl