Geen categorie

Sint Urbanuskerk te Amstelveen

De Sint Urbanuskerk (Bovenkerk) is een rooms-katholieke kerk in Bovenkerk, in de gemeente Amstelveen. De kerk werd ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. De bouw van de kerk begon in 1875 en 13 jaar later, in 1888, werd de kerk ingewijd.

De Bovenkerk is uit de neogotische tijd. Dit is te zien aan  de schitterende bogen en pilaren die in de kerk aanwezig zijn. In samenwerking met CLS led heeft Attiva lichtprojecten de St. Urbanuskerk mogen verlichten. Blokland Elektrotechniek heeft de installatie verzorgd van de toegepaste armaturen.

Bij het verlichten van het gebouw is gebruik gemaakt van de Ruby, Revo en Fosnova Boxy. Het orgel en het altaar zijn verlicht door middel van de REVO Track. Het middenrif van de kerk is verlicht met de Ruby Pendel.
De nieuwe Ruby serie kenmerkt zich door de veelvoudigheid in dim- en aansturingsopties.
Zelfs Bluetooth dimming behoort tot te mogelijkheden. In met name monumentale gebouwen betekent dit dat er zonder bekabelingswerkzaamheden perfect gedimd kan worden.
Met een effectieve lichtopbrengst van 1500- 6000 lumen zijn er niet veel situaties waarin het
armatuur niet toepasbaar is. Daarnaast biedt de Ruby serie een ruime keuze in lichtkleuren, CRI waardes en licht openingshoeken.

Voor het aanlichten van specifieke objecten binnen de kerk is gekozen voor de Revo Track serie.
Door de bijzonder hoogwaardige lens techniek is het mogelijk om ook op grote afstanden strak
gedefinieerde lichtbundels te creëren, waardoor objecten goed naar voor komen zonder
“lichtverspilling” in de omgeving.
Fosnova opbouwarmatuur Boxy CLS Pendelarmatuur Clindro