School

Spilcentrum Drents Dorp, Eindhoven

Het nieuwe Spilcentrum (SPelen, Integreren en Leren) Drents Dorp in Eindhoven is een Brede School waarin onderwijs en welzijn samenkomen.

 

Er is naast een basisschool ook een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een sportvoorziening. Qua welzijnsfunctie, is er ook plaats in het Spilcentrum voor een consultatiebureau en jongerenwerk.

 

Het complex van ca. 2.700 m2 is gerealiseerd aan de Halvemaanstraat. Met de komst van het Spilcentrum hebben de bewoners van het Drents Dorp een aantal nieuwe voorzieningen onder één dak. Het multifunctionele complex is ontworpen door DMV Architecten. Electrische installatie is gedaan door Van Dijnsen.

 

De gebruikers van het nieuwe Spilcentrum Drents Dorp zijn basisschool Saltoschool Drents Dorp, peuterplaza, SKON kinderopvang, Sportbedrijf de Karpen, Zuidzorg en Lumensgroep. Verder biedt het nieuwe gebouw ook volop ruimte voor ontmoetingsactiviteiten voor alle buurtbewoners, een gymzaal, consultatiebureau en jongerenruimte. Het nieuwe complex is in het najaar van 2014 in gebruik genomen.

 

Door het hele Spilcentrum zijn Fosnova downlights gebruikt, type Office. Daarnaast zijn Disano inlegarmaturen toegepast, type 853 en 859 Minicomfort en Gabbiano Verder zijn in de gymzaal Attiva 801 Sportivo armaturen toegepast.

 

Schoolverlichting

LED Downlights