Retail

Villa Arena, Amsterdam

 

Aan de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuid-Oost staat sinds 2001 Woonmall Villa ArenA. Ontworpen door Benthem Crouwel Architecten en met 75.000 m² het grootste woonwinkelcentrum van Nederland. In Woonmall Villa ArenA kunt u als u op zoek bent naar een nieuw interieur terecht in de ruim 50 woonwinkels; van meubels tot vloeren, van droomkeukens tot luxe badkamers en van verlichting tot kunst en decoratie. Voor iedere stijl en voor elk budget. Woonmall Villa ArenA is, met alle horeca en kindvriendelijke ruimtes, dé plek voor een inspirerende dag woonwinkelen.

Woonmall Villa ArenA heeft aan de binnenzijde een modern en industrieel karakter met als blikvanger het zwevende groene horeca-eiland, dat refereert aan nautische vormen. Ook de kleurrijke kinderbioscoop trekt de aandacht. De woonmall bestaat uit vier niveaus; een begane grond (ook wel het Atrium genoemd) en drie verdiepingen met winkels. In het Atrium bevindt zich een groot Kinder Speelplein, waar kinderen in het weekend gratis onder toezicht kunnen spelen. De winkelniveaus zijn onderling verbonden door een glazen panoramalift, een lift voor minder validen, diverse roltrappen en bruggen.

 

De Disano en Fosnova verlichting, geleverd door Attiva, is in 2 fases opgeleverd. Eerste fase was de binnenverlichting om de winkelpassages aan te lichten. De tweede fase was het aanlichten van het parkeerdek.