Moerdijk Disano Stelvio

Rijkswaterstaat

Al meer dan 22 jaar voorziet Attiva de Nederlandse markt van Disano verlichtingsarmturen. Disano Illuminazione, opgericht in 1957 in Italië, is één van de grootste verlichtingsfabrikanten van Europa. Door hun ervaring en onze ervaring te bundelen hebben wij al vele projecten gerealiseerd waar wij trots op zijn. Ook voor het verlichten van ’s lands snelwegen en onderdoorgangen draaien wij onze hand niet om. Mede hier hebben wij recent een aantal successen geboekt samen met Rijkswaterstaat, t.w. :

  • N3 (verbindingsweg tussen A15 en A16)
  • Papendrechtse brug (aanvulling project N3)
  • Moerdijkbrug
  • Onderdoorgang A20 Gouda
  • 24V armaturen voor tijdelijke verlichtingsinstallaties

Disano ontwikkelt volledig in eigen beheer en produceert in een hypermoderne fabriek in Milaan haar verlichtingsarmaturen. Daarnaast beschikt het over een enorme know-how aan technische kennis, lichttechnische kennis en kennis https://attiva.nl/intelligente-verlichting/op het gebied van IoT. Daarnaast is men uitermate kundig om deze kennis te vertalen naar klantgerichte oplossingen.

Tezamen met het kundige team van Attiva en Den Haag; die de Nederlandse markt op haar duimpje kent, is Disano in staat zich als totaalleverancier voor verlichtingsprojecten voor Rijkswaterstaat te profileren.

Gerealiseerde projecten

Enige tijd geleden hebben we voor de N3 een lichtontwerp gemaakt. Deze 10 km lange verbindingsweg tussen A15 en A16 stond lange tijd bekend als een uiterst hobbelige weg. Met het groot onderhoud aan de N3 heeft Rijkswaterstaat voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gezorgd. Rijkswaterstaat zou Rijkswaterstaat niet zijn als tijdens deze aanpak duurzaamheid niet centraal zou hebben gestaan. Met als gevolg dat ook alle openbare verlichting vervangen is door LED-verlichtingsarmaturen van Disano. De keuze is hierbij gevallen op de Disano Stelvio. Stelvio is één van de robuuste LED-armaturen van Disano.

N3 Disano Stelvio

Naast de Stelvio beschikt Disano over een compleet programma openbare verlichting. zo hebben wij met Disano Mini Giovi de onderdoorgang A20 bij Gouda verlicht. De grote broer Giovi is toegepast voor o.a. tijdelijke verlichting op 24V

Ook zijn wij heel trots op het fantastische resultaat op de Moerdijkbrug. Met specifieke coating wordt de levensduur verlengd en het uiterst robuuste karakter van de Stelvio zorgt ervoor dat de verlichting op de Moerdijkbrug bestand is tegen de extreme en veranderlijke weersomstandigheden.

Moerdijk Disano Stelvio

bron: HHPL (Hig Hoeflake Publicus Lux)

Intelligente verlichting

Ook voor natuurvriendelijke verlichting kunt u bij Attiva – Disano aankloppen.

Zo verdient de beschermde vleermuis in Nederland aangepaste verlichting.

Hiervoor wordt amberkleurige verlichting in twee verschillende kleurtemperaturen ingezet. Alles uiteraard conform de eis van Rijkswaterstaat.

Aangezien duurzaamheid niet alleen in LED-armaturen zit zijn wij ook gespecialiseerd in SMART lighting oplossingen en maken wij uw lichtplan met een zo’n duurzaam mogelijk eindresultaat.

Wij beschikken over de kennis van veel dynamische systemen en hebben goede contacten met de toeleveranciers hiervan.

Onder andere A76 knooppunt Kerensheide is met slimme verlichting uitgevoerd.

Meer weten? Kom in contact met ons!

Intelligente verlichting