SMART oplossing voor buiten (IoT)

In steden en voorsteden verhoogt de juiste verlichting van grote of kleine straten, bruggen en openbare ruimten het veiligheidsgevoel en energiebesparing. Disano biedt oplossingen voor verlichtingsbeheer die aan de strenge eisen van buitenverlichting kunnen voldoen.

COMPLEX oplossingen die lichtmanagement hardware en software vereisen:

 

  • Apparaat compleet met slimme technologie en hardware-infrastructuur met software voor bediening op afstand

 

COMPLEX-oplossingen die hardware en software vereisen IoT DRAADLOOS SYSTEEM – voor buitentoepassingen

 

Wat is een slimme stad?
Een slimme stad is een stad met een betere levenskwaliteit en waar de openbare ruimte de burgers kan helpen zich ten volle te ontplooien en zich vrijer te bewegen, met tijdsbesparing en respect voor het milieu. De intelligentie van een “slimme stad” is een gedistribueerde, gedeelde, horizontale en sociale intelligentie. Het is een intelligentie die de participatie van de burgers en de organisatie van de stad bevordert met het oog op een grotere optimalisering van de middelen en resultaten. Energieverbruik, gebruik van openbare middelen en tijd worden allemaal geoptimaliseerd.

Dankzij het Web en de nieuwe technologieën is de toegang tot diensten gemakkelijker en kunnen openbare ruimten worden georganiseerd om de mobiliteit te bevorderen, tijd te besparen en onze steden slimmer te maken. Systemen voor beheer op afstand maken objecten intelligenter en herkenbaarder, zodat ze gegevens kunnen doorgeven en toegang kunnen geven tot geaggregeerde informatie. Dankzij een efficiënter gebruik van het web kan alles in een stad (stedelijke armaturen, openbare gebouwen, monumenten, enz.) een actieve rol spelen en verzamelaars en verspreiders worden van informatie over verkeer, energieverbruik, diensten en bijstand aan burgers, culturele en toeristische attracties en nog veel meer.

De armatuur kan worden uitgerust met een controlesysteem dat verlichtingsbeheerders de mogelijkheid biedt om de prestaties van stads- en straatverlichtingsinstallaties te verbeteren en tegelijk kosten te besparen door het energieverbruik te verlagen, de werking te optimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen. Het systeem bevat de nieuwste technologieën op het gebied van vermogenselektronica, communicatie en IoT. Dit maakt onder andere een geplande aan/uit schakeling, een dynamische programmering van verlichtingsniveaus, visualisaties op basis van kaarten, automatische alarmmeldingen, realtime armatuurbewaking en onderhoudsplanning van elke afzonderlijke armatuur van meerdere installaties tegelijk mogelijk. Het systeem heeft een gebruiksvriendelijke en veilige webgebaseerde gebruikersinterface die altijd en overal kan worden bediend vanaf elk apparaat met een internetverbinding, zoals computers, smartphones en tablets, waardoor een realtime en nauwkeurige controle van de verlichtingsinfrastructuur mogelijk is.

 

DOWNLOAD DE BROCHURE