Sport

Sportverlichting – Goed zicht is belangrijk bij sportbeoefening

 

Bij het beoefenen van een sport is het heel belangrijk dat men goed zicht heeft. De juiste sportverlichting is hierbij essentieel. Zowel binnen als buiten is goed zicht een basis voor goede prestaties. Bij Disano weet men dat goede verlichting afhankelijk is van vele factoren. Het aanlichten van een voetbalwedstrijd die, live voor miljoenen mensen, over de hele wereld wordt uitgezonden, moet aan een andere eisen voldoen dan de training van de 5de klasse voetbalvereniging in het dorp. Beide zijn natuurlijk belangrijk, en zonder een goed uitgelicht veld is er voor heel veel mensen weinig plezier aan te beleven.

Met de juiste sportverlichting bespaart men geld en met het intelligent sturen van de verlichting bespaart men nog meer geld. Dit is iets wat iedere gebruiker van sportveldverlichting belangrijk vindt. Door te kiezen voor sportverlichting van Disano heeft men de mogelijkheid om veel geld te besparen op het gebruik van verlichting.

 

Disano – Light with power

 

Intelligente verlichting – lichtmanagementsystemen

 

Disano biedt lichtmanagementoplossingen voor sportfaciliteiten waar voetbal-, tennis-, rugby-, basketbal- en volleybalwedstrijden worden gehouden.
Er zijn drie lichtregelsystemen die zich perfect kunnen aanpassen aan alle faciliteiten, van de kleinste tot de grootste en meest complexe:

1- BASIS DRAADLOOS SYSTEEM
2- GEAVANCEERD DRAADLOOS SYSTEEM
3- DMX TOP OPLOSSING

1- DRAADLOOS SYSTEEM – voor sportfaciliteiten – BASIC

BASIS DRAADLOOS: een draadloze oplossing voor lichtregeling die is ontworpen voor kleine en middelgrote niet-professionele sportcentra om het verlichtingsniveau aan te passen aan de sportevenementen die worden gehouden.
Deze oplossing is van toepassing op onderstaande productfamilies

2- GEAVANCEERD DRAADLOOS SYSTEEM – voor sportfaciliteiten

GEAVANCEERD DRAADLOOS SYSTEEM: draadloze oplossing voor lichtregeling, ontworpen voor kleine en middelgrote niet-professionele sportcentra om het verlichtingsniveau aan te passen aan de sportevenementen.
Deze oplossing is van toepassing op onderstaande productfamilies:

Sportverlichting - Schijnwerpers - Astro Sportverlichting - Schijnwerpers - Rodio Sportverlichting - Schijnwerpers - Forum
Astro Rodio Forum

3- DMX TOP OPLOSSING – voor sportfaciliteiten

DMX TOP SOLUTION: een lichtregelsysteem dat is ontworpen voor grote professionele arena’s. Waar zeer hoge en gelijkmatig verdeelde verlichtingsniveaus vereist zijn om aan de HDTV-behoeften te voldoen. Het systeem maakt het mogelijk de helderheid van lichten aan te passen. En daarnaast om spectaculaire lichteffecten te creëren die een sterke visuele impact hebben op de kijkers.

Forum LED is uitgerust met DMX-compatibele stuurprogramma’s. Het DMX-protocol is nodig voor dynamisch licht dankzij de onmiddellijke reactietijd en het vrijwel onbeperkte aantal adressen. DMX kan ook worden gebruikt voor functioneel dimmen met behulp van eenvoudige lichtregelingen in hoogwaardige sportinstallaties. DMX maakt alle soorten landschappelijke effecten mogelijk, evenals de bewaking van elke armatuur en het configuratiegemak dankzij de zelf-adresserende DMX RDM-functies.

 

Disano Lighting management systems

 

Attiva en sportverlichting

 

Trots zijn wij dat wij de sportboulevard in Dordrecht mochten verlichten. Dit complex is een multifunctionele arena die in 2010 in gebruik is genomen. Het complex omvat een zwembad, een schaatsbaan en een sportarena. Deze laatste wordt gebruikt voor zaalhockey, basketbal, handbal en volleybal en er is een fitnessruimte. Naast het klassieke schaatsen en ijshockey is deze baan ook ingericht voor het houden van shorttrackwedstrijden.

In de loop der jaren onderging het sportcentrum verschillende renovaties, waaronder ook het verlichtingssysteem, dat nu uitgerust is met moderne LED-lampen die zijn ontworpen door Disano.  Met name de ijsbaan werd verlicht door Disano in samenwerking met Attiva. De aannemer installeerde de Astro LED-armaturen. Deze armaturen behoren tot de parels van het verlichtingsprogramma van Disano, dat is ontworpen voor de verlichting van sport en evenementen. Deze armaturen bieden een uitstekende lichtkwaliteit en zijn low-flickering.

Bovendien beschikt de Astro over een DALI-systeem, waardoor het Disano lighting management systeem toegepast kan worden. Dus niet alleen mooi voor het oog, maar ook voor de portemonnee.

 

 

download folder Disano schijnwerpers

 

Wat kan Attiva voor u betekenen op het gebied van sportverlichting?

 

Dit alles is nog maar een greep uit ons brede assortiment aan sportverlichting. Kijkt u rustig eens rond in onze geheel vernieuwde Online Catalogus!

Naast sportverlichting vindt u het complete programma buitenverlichting, binnenverlichting en industriële verlichting.

Uiteraard kan Attiva u ook ondersteunen met het maken van een goed lichtontwerp. Door middel van een lichtplan bieden wij u advies en ondersteuning bij al uw lichtaanvragen en adviseren wij u bij het kiezen van de beste oplossing.

Kom in contact met ons: wij helpen u graag