Verlichtingsarmaturen voor hotels

Een selectie armaturen voor verschillende toepassingen

Een uitgebreide selectie LED-verlichtingsarmaturen voor hotels, bars en restaurants. Decoratieve verlichting, functionele  verlichting en performance verlichting die inspelen op de  diverse verlichtingsbehoeften in elke ruimte van een hotel.

Verlichtingsarmaturen voor hotels

LED-verlichtingsarmaturen voor hotels

De hotelindustrie is de laatste jaren sterk veranderd. Vandaag de dag bestaan er veel verschillende soorten hotels: boetiekhotels, art hotels, diffuus hotels en vele andere varianten van het klassieke hotel. De concurrentie met andere vormen van logies, zoals B&B’s, dwingt hotels ertoe een eigen identiteit te creëren. Elk hotel moet nu een sterk imago hebben om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Verlichting is van fundamenteel belang voor het creëren van een aantrekkelijk, sfeervol hotel dat in staat is de gasten een aangenaam en plezierig verblijf te bieden. Kortom, verlichting is niet alleen een decoratief element, maar is de ware hoofdrolspeler in de sfeer van het hotel.

Architectonische en decoratieve oplossingen verbeteren

Een goed lichtontwerp met innovatieve LED-lampen versterkt de architectuur en de ambiance die een hotel kenmerkt. Ongeacht de gekozen stijl, of het nu gaat om eenvoud, luxe of originaliteit, verlichting is het element dat leven geeft aan ruimtes, ze vormgeeft en de sfeer creëert. Met LED-bronnen hebben verlichtingsontwerpers veel meer ontwerpkeuzes in vergelijking met conventionele bronnen. Iedere ruimte heeft een andere sfeer, en dus verlichting, nodig. Zo moet er voldoende licht zijn in een vergaderzaal en lobby, en is er sfeervol licht vereist in de ontspanningsruimten.

Ecologische bronnen en nieuwe technologie

Een juiste keuze van de verlichting kan veel zeggen over een hotel. Wanneer bezoekers een hotel binnenkomen, moeten ze een zorgvuldig gecreëerd en eigentijds design waarnemen.

De keuze van LED-bronnen is een goede manier van een hotel om te tonen dat zij een bijdrage willen leveren aan het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende oplossingen en spitstechnologie.

In die zin bieden LED’s niet alleen een opmerkelijk voordeel in termen van energieverbruik en dus lagere kosten, maar maken ze het ook mogelijk het hotel te karakteriseren als een eco-duurzame omgeving.

In een kwaliteitshotel verwachten gasten een technologisch up-to-date systeem. LED-armaturen bieden, zelfs zonder gebruik te maken van zeer geavanceerde armaturen, een verlichtingssysteem van hoge kwaliteit dat kan worden gemoduleerd en veel flexibeler is in vergelijking met conventionele verlichtingssystemen.

Sfeer creëren en een gedenkwaardig imago

De juiste verlichting in hotelkamers en gemeenschappelijke ruimten geeft het hotel zijn eigen karakter en schept een band met de klant.  Vandaag de dag maken LED’s verlichtingseffecten met een sterke impact mogelijk, zowel buiten als binnen. Lineaire spots en armaturen, met compacte afmetingen, kunnen worden geplaatst in het interieur, en het gebruik van verschillende kleuren en diverse lichtscènes kan een kort verblijf veranderen in een ervaring om nooit te vergeten.

Goede verlichting helpt gasten zich hun verblijf op een positieve manier te herinneren en maakt perfecte foto’s die op sociale media kunnen worden geplaatst, waardoor de populariteit van het hotel toeneemt.

Energiebesparing en functionaliteit

De voordelen van LED’s zijn niet alleen esthetisch. In hotels moeten sommige zones voortdurend verlicht worden, zodat verlichting meestal de grootste post op de energiefactuur vormt.

Een LED verlichtingssysteem is dus bijzonder geschikt in het hotelwezen, ook voor de gunstige invloed op de kosten. Besparingen worden gegeven door de LED-bronnen die tot 70% minder energie opnemen in vergelijking met oude lampen. Ook verlichtingsregelaars, zoals licht- en aanwezigheidsdetectoren, maken aanzienlijke besparingen mogelijk door verspilling van energie en het onnodig inschakelen van verlichting te voorkomen. Sensoren kunnen de verlichting dimmen op basis van de hoeveelheid daglicht in de ruimte, zodat de verlichting alleen wordt gebruikt waar en wanneer dat nodig is.

Renoveren om te besparen

Het is bekend dat er vaste en variabele kosten zijn in het energieverbruik van hotels. Wat de variabele kosten betreft, kan veel worden bespaard met een energie-efficiënt verlichtingssysteem.

De elektriciteitskosten (ongeveer 61% van de totale variabele kosten) zijn afhankelijk van de seizoenen (26% voor airconditioning en 10% voor ventilatie, terwijl andere kosten afhankelijk zijn van het gebruik van de kamer (vergaderzalen) of de bezetting (TV, minibar, lichten in de kamer en badkamer, gangen).

 

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

Aankomst

Receptie

Accommodatie

All Inclusive

Technische ruimtes