LED verlichting voor de gezondheidszorg

Zorg. Voor elkaar!

 

LED verlichting voor de gezondheidszorg: Verlichting speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg omdat zij zowel de ervaringen van patiënten verbetert als de mogelijkheid van het personeel om het vereiste zorgniveau te leveren. Zo heeft elke ruimte zijn eigen type verlichting nodig. In de wachtkamer moet de verlichting een ontspannende sfeer uitstralen, dus moet de verlichting warm zijn. In de operatiekamer worden er vanzelfsprekend weer hele andere eisen aan de verlichting gesteld.

LED-verlichting is niet alleen een duurzame keuze maar kan ook de zorgomgeving verbeteren.  Daarnaast worden de kosten verlaagd door energie te besparen en de operationele efficiency te verbeteren. De nieuwste LED-technologie van Disano Fosnova zorgt voor een weldadige sfeer voor uw patiënten en een dynamische werkomgeving voor uw medewerkers.

 

LED verlichting in de gezondheidszorgLED verlichting in de gezondheidszorgLED verlichting in de gezondheidszorg

 

 

 

 

 

Human Centric Lighting en LED verlichting voor de gezondheidszorg

 

HCL in zorginstellingen

Licht ontworpen voor mensen is nu mogelijk dankzij de vooruitgang die is geboekt in de LED-technologie en dankzij het wetenschappelijk onderzoek dat de vele effecten van licht heeft aangetoond die zowel ons biologisch ritme als ons fysiologisch welzijn beïnvloeden.

 

HCL in ziekenhuizen

In ontwikkelde landen, waar de bevolking vergrijst en de levensverwachting toeneemt, is gezondheid een van de belangrijkste posten in de overheidsuitgaven van een land en de verwachting is dat deze uitgaven in de toekomst nog verder zullen stijgen. Daarom zijn energiebesparingen van cruciaal belang voor ziekenhuizen en private en publieke gezondheidszorg. In gebouwen waar de verlichting altijd brandt, maken LED-bronnen en lichtdimmers het verlichtingssysteem efficiënter en duurzamer.

Moderne ziekenhuizen zijn gezondheidscentra met zeer gespecialiseerde machines en bejaardentehuizen zijn plaatsen die zijn ontworpen om het welzijn van hun gasten te waarborgen. Op deze plaatsen moet de verlichting bijdragen tot het creëren van functionele, gezellige en comfortabele omgevingen. Om dit resultaat te bereiken kan gebruik worden gemaakt van lichtbronnen met een hoge kleurweergave, dynamische verlichting en dimmers, waarbij de juiste hoeveelheid daglicht in evenwicht wordt gehouden.

Onderzoek heeft aangetoond dat een goede verlichting het psychofysische welzijn van mensen kan bevorderen en zo de genezen en het herstel van patiënten kan bespoedigen. Goede verlichting is even belangrijk voor artsen en verpleegkundigen, die vaak zeer lange diensten draaien, zodat een functioneel verlichtingssysteem hen helpt zich minder moe te voelen aan het eind van hun werkdag.

In verzorgingstehuizen en hospices zijn mensen vatbaarder voor depressie of droefheid. Een verlichtingssysteem dat gebaseerd is op principes van Human Centric Lighting kan zeer nuttig zijn om hun stemming te verbeteren en het personeel en de patiënten in staat te stellen de dag aangenamer tegemoet te treden.

 

LED verlichting voor de gezondheidszorg     LED verlichting voor de gezondheidszorg       LED verlichting voor de gezondheidszorg

 

Wat is Human Centric Lighting precies?

 

HCL is een concept dat staat voor een diepgaande culturele verandering die gericht is op een gezondere en meer evenwichtige relatie met de ruimtes waarin we leven.

Onze moderne levensstijl is niet afgestemd op het ritme van de natuur. We brengen het grootste deel van onze tijd binnenshuis door waar kunstlicht vrijwel het verschil bepaalt tussen dag en nacht. In het laatste decennium heeft wetenschappelijk onderzoek echter duidelijk gemaakt dat licht niet alleen bedoeld is om te zien, maar ook om te regelen hoe ons lichaam functioneert, zowel uit biologisch als psychologisch oogpunt.

Het doel van Human Centric Lighting is dan ook om lampen te ontwerpen die niet alleen rekening houden met de visuele effecten, maar ook met de biologische en emotionele impact op mensen.

 

 

Welke armaturen kunnen worden gebruikt om HCL in ziekenhuizen te bereiken?

 

Om een verlichtingssysteem in ziekenhuisfaciliteiten te laten voldoen aan de principes van Human Centric Lighting kunnen verschillende soorten armaturen worden gebruikt:

Panelen en inlegarmaturen: voor de algemene verlichting van ruimten met een brede lichtspreiding of voor een speciale verlichting in operatiekamers.

Lineaire en modulaire verlichtingssystemen: voor directe- en indirecte verlichting, uitgerust met dimmers, kleurveranderingen, lichtregelaars, enz.

 

Panelen en inlegarmaturen - comfortsquare  Panelen en inlegarmaturen Comfort Panel  Downlights 885 Compact Dark  Downlights Professional Glossy  Downlights Office 1  Architectonische verlichting Liset 2.0

 

Meer weten over Human Centric Lighting?

Download de brochure

 

Attiva draagt zorg voor een juist lichtplan, nadat we eerst met u de wensen van de verschillende ruimtes hebben doorgenomen. Attiva vertaalt dit vervolgens in een compleet lichtplan met 3D impressies en de juiste lichtwaarden!